O GOLFIÑO COMÚN

O golfiño común oceánico ou de aletas curtas (Delphinus delphis) é unha especie de cetáceo odontoceto da familiaDelphinidae, propia de augas tropicais e subtropicais. Ata a década de 1990, críase que era a única especie deste xéneroos ou delfíns son mamíferos cetáceos pertencentes á familia Delphinidae.

É un golfiño delgado, cun fuciño máis curto có golfiño común costeiro (Delphinus capensis).

É practicamente da mesma cor có Delphinus capensis: zona dorsal con tonalidade gris escura. A zona ventral branca; lateralmente presenta zonas de cor gris clara, dende a testa até a cola. Mide ata 2,4 m de lonxitude, pesando ata os  110 kg.  (Isa e David)

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.